Gitaarles

Gitaar en ukulele les 


Ik geef les aan kinderen van 7 tot en met 21 jaar.

Het zijn beginnerslessen.


Ik leer de kinderen akkoorden (de ukulele heeft andere akkoorden dan de gitaar), melodie, verschillende slagen en hoe ze kunnen tokkelen.

Dit doe ik aan de hand van bekende liedjes.


Een ukulele is een kleiner instrument dan de gitaar. Doordat zij vier snaren heeft zijn de akkoorden iets makkelijker te leren. Je kan een ukulele heel makkelijk overal mee naartoe nemen.


Uiteraard leer ik de kinderen ook hoe ze hun instrument kunnen stemmen, een goede speelhouding, muzieknoten, handzetting, maten en klanken.


Ik kijk en luister naar het kind en pas het programma daarop aan.


Elk kind heeft zijn of haar eigen ritme net als een liedje. 


De kinderen mogen liedjes aandragen. Deze zoek ik uit, print ik, ze krijgen een mapje en ik zorg dat ze voor een beginner goed te leren zijn. Natuurlijk heb ik ook een boel liedjes waar ze zelf iets uit kunnen zoeken. 


Instrument

 Gitaren en ukulele's kan je in de muziekwinkel of online kopen. Mocht je niet veel geld hebben dan heeft de kringloop soms een gitaar te koop. Ik kan je helpen met het uitzoeken of opknappen van een instrument.


Waar geef ik gitaarles?

Ik geef nu les bij mij thuis.


Ik gaf ook les op scholen via de muziekschool (kaliber)

en het AZC in o.a. Apeldoorn en Schalkhaar.


Stichting leergeld?

Heb je weinig geld te besteden dan kan je via stichting leergeld een coupon aanvragen voor de workshops of gitaarles en bij mij inleveren.